Frivillige og arbejdsgrupper

Bjerringbro Biograf drives som en ikke-kommerciel forretning af frivillige tilknyttet Bjerringbro Biografforening. Biografens økonomi skal være sund, derfor drives Bjerringbro Biograf som en forretning med ønske om overskud. Overskuddet bruges til at forbedre biografen og arbejdspladsen for de frivillige. Alt arbejde med biografen er ulønnet og frivilligt - så uden frivillige kan biografen ikke køre rundt. Som frivillig kan man være tilknyttet en eller flere af de arbejdsgrupper, som sikrer biografens daglige drift og virke.

Som frivillig bestemmer man selv, hvor meget arbejde man vil lægge i biografen. For at sikre rutine og stabil drift, er det passende arbejde i biografen mindst én gang hver 14. dag i nogle få timer. I nedenstående kan du læse om opgaverne i de enkelte arbejdsgrupper. Vil du gerne hjælpe til som frivillig, kan du kontakte den repræsentant fra bestyrelsen, som er tilknyttet den enkelte arbejdsgruppe.

Rengøring - Jørn Kærgård

Arbejdsgrupperne for rengøring og renholdelse af biografen er nu vel etableret. De bygger på princippet om at det er lettere at holde rent end at gøre rent. Det betyder at mange mennesker har påtaget sig ansvaret for at holde øje med hvor nødvendigt det er at gøre rent – og så gøre netop det. Primært holder filmoperatørerne rent i biografsalen til dagligt og kioskfolkene holder rent i kiosk og foyer.

Biografen får den store tur om onsdagen. I ulige uger klares rengøringen om formiddagen og i lige uger begynder vi kl. 15.30. Vi støvsuger, vasker gulv og lignende; det klares på mindre end 2 timer af 3 vitale entusiaster.

Der er ildsjæle som står standby hvis vi ikke kan komme en onsdag, men primært kunne vi godt bruge nogle flere hænder. Det ville betyde at den enkelte ikke er så bundet og at der er flere at bytte arbejdsdag med.

Hvis det er på dette ret uforpligtende område du synes du har mulighed for at støtte Bjerringbro Biograf, så henvend dig i kiosken, ring til Jørn 24 22 28 40 eller mail til jorn.kjaergaard(@)fibermail.dk

Så finder vi den opgave der passer dig bedst.

Kiosk og billetsalg - Søren Bundgård Christensen

Salget af billetter, slik, popcorn, og sodavand varetages af ca. 30 frivillige, som yder et stort arbejde med den daglige drift i Bjerringbro Biograf. Ud over den tekniske oplæring er der en del praktiske opgaver og rutiner, der skal udføres i kiosken.

Man får ikke løn – men medvirker til at gøre Bjerringbro til en spændende og god by med efterhånden flere og flere kulturelle tilbud. Som frivillig er man desuden en del af et hyggeligt og rart fællesskab.

Hvis du har lyst til at blive frivillig hjælper i kiosken, hører vi gerne fra dig. Henvendelse kan ske til Søren på mail Soren.Bundgaard(@)os.dk eller på tlf. 40 25 28 53.

Operatør - Morten Steffensen

Operatørens vigtigste opgave er selvfølgelig at vise film. Operatøren møder tidligt ind, lægger mærke til om salen er pæn og ryddelig, tænder computeren og den digitale fremviser, vælger filmen som skal vises, tjekker lydanlægget, lægger en musik cd i og gør klar til automatisk start. Når salen er klar til forestilling, er operatøren klar til at modtage gæsterne og ”rive billetter”. Når den sidste gæst er i salen, lukkes dørene. Operatøren trykker derefter på ”Play” knappen hvorefter lyset automatisk dæmpes og reklamerne startes. Herefter slukkes salens lys og til sidst startes filmen. Alt dette foregår automatisk, men operatøren skal ved opstart være opmærksom, for måske skal lyden justeres lidt, da lydstyrken kan variere en smule fra film til film. Sammen med publikum kan filmen nu nydes.

Når rulletekster kører over skærmen, tænder lyset automatisk og gæsterne vises ud. Derefter er det tid til at tage støvsugeren frem, der ligger sikkert lidt popcorn. Salen gøres klar til næste visning. 

Nye operatører uddannes af erfarne operatører før de kastes ud i opgaven alene. Har du lyst til at blive operatør i Bjerringbro Biograf, kan du kontakte Morten Steffensen på mail mortenmsteffensen(@)gmail.com eller på tlf. 4072 0518.