Frivillige og arbejdsgrupper

Bjerringbro Biograf drives som en ikke-kommerciel forretning af frivillige tilknyttet Bjerringbro Biografforening. Biografens økonomi skal være sund, derfor drives Bjerringbro Biograf som en forretning med ønske om overskud. Overskuddet bruges til at forbedre biografen og arbejdspladsen for de frivillige. Alt arbejde med biografen er ulønnet og frivilligt - så uden frivillige kan biografen ikke køre rundt. Som frivillig kan man være tilknyttet en eller flere af de arbejdsgrupper, som sikrer biografens daglige drift og virke.

Som frivillig bestemmer man selv, hvor meget arbejde man vil lægge i biografen. For at sikre rutine og stabil drift, er det passende arbejde i biografen mindst én gang hver 14. dag i nogle få timer. I nedenstående kan du læse om opgaverne i de enkelte arbejdsgrupper. Vil du gerne hjælpe til som frivillig, kan du kontakte den repræsentant fra bestyrelsen, som er tilknyttet den enkelte arbejdsgruppe.

Rengøring - Vibeke Sanderhoff

Arbejdsgrupperne for rengøring og renholdelse af biografen arbejder ud fra princippet om, at det er lettere at holde rent end at gøre rent. Det betyder, at mange mennesker har påtaget sig ansvaret for at holde øje med, hvor nødvendigt det er at gøre rent – og så gøre netop det. Til dagligt holder filmoperatørerne rent i biografsalen, og kioskfolkene holder rent i kiosk og foyer.

To rengøringshold af 3 personer skiftes til at give biografen den "store" tur om onsdagen. De støvsuger, vasker gulv og lignende, hvilket de 3 entusiaster klarer på ca. 2 timer. Derudover mødes de to rengøringshold til hovedrengøring 2 gange årlig (maj og november).

Hvis du har lyst til at hjælpe med til rengøring i biografen eller i øvrigt har spørgsmål om emnet, så henvend dig i kiosken, ring til Vibeke 27 64 16 09 eller mail til vsanderhoff(@)grundfos.com

Kiosk og billetsalg - Søren Bundgaard

Salget af billetter, slik, popcorn, og sodavand varetages af ca. 30 frivillige, som yder et stort arbejde med den daglige drift i Bjerringbro Biograf. Ud over den tekniske oplæring er der en del praktiske opgaver og rutiner, der skal udføres i kiosken.

Man får ikke løn – men medvirker til at gøre Bjerringbro til en spændende og god by med efterhånden flere og flere kulturelle tilbud. Som frivillig er man desuden en del af et hyggeligt og rart fællesskab.

Hvis du har lyst til at blive frivillig hjælper i kiosken, hører vi gerne fra dig. Henvendelse kan ske til Søren på mail Soren.Bundgaard(@)os.dk eller på tlf. 40 25 28 53.

Operatør - Frank Wolff

Operatørens vigtigste opgave er selvfølgelig at vise film. Operatøren møder tidligt ind, lægger mærke til om salen er pæn og ryddelig, tænder computeren og den digitale fremviser, vælger filmen som skal vises, tjekker lydanlægget, lægger en musik cd i og gør klar til automatisk start. Når salen er klar til forestilling, er operatøren klar til at modtage gæsterne og ”rive billetter”. Når den sidste gæst er i salen, lukkes dørene. Operatøren trykker derefter på ”Play” knappen hvorefter lyset automatisk dæmpes og reklamerne startes. Herefter slukkes salens lys og til sidst startes filmen. Alt dette foregår automatisk, men operatøren skal ved opstart være opmærksom, for måske skal lyden justeres lidt, da lydstyrken kan variere en smule fra film til film. Sammen med publikum kan filmen nu nydes.

Når rulletekster kører over skærmen, tænder lyset automatisk og gæsterne vises ud. Derefter er det tid til at tage støvsugeren frem, der ligger sikkert lidt popcorn. Salen gøres klar til næste visning. 

Nye operatører uddannes af erfarne operatører før de kastes ud i opgaven alene. Har du lyst til at blive operatør i Bjerringbro Biograf, kan du kontakte Frank Wolff på mail Brorsonsvej3(@)outlook.com eller på tlf. 61 68 46 55.